Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Tak to dopadá, když má někdo v mozku ideologickou s...u;-D

6 2
možnosti
Foto

Velmi obsažný, odborný a přínosný komentář zabývající se výhradně tématem blogu.

2 2
možnosti
RP

A kdybychom přijali euro, tak by nám někdo ty naše dluhy zaplatil ?;-DKdo? Brusel?;-D;-D A kde by na to vzal Brusel peníze? ;-D;-D;-D Od daňových poplatníků jednotlivých členských zemí?;-D;-D;-D;-D Německa, Řecka, nebo Itálie?;-D;-D;-D;-D;-D

13 2
možnosti
Foto

Obávám se, že to vidíte příliš optimisticky. Ta sekera nakonec nebude 300 miliard, ale podstatně víc. Z toho se bude stát vylízávat tak 10-15 let velkou inflací, jinak to nepůjde. Asi dojde i na ono pověstné škrtnutí nuly. Odnesou to samozřejmě zase jen ti zodpovědnější a spořivější. A po Euru budeme šilhat se slzičkou v oku, akorát už bude pozdě a díky inflaci kritéria nesplníme.

4 5
možnosti
Foto

A máte nějakou konkrétní představu, v kterých položkách státního rozpočtu škrtat, aniž by začal působit negativní multiplikátor. To vám nestačí, co se přihodilo Kalouskovi?

0 2
možnosti
Foto

Co s domovy seniorů, kde na jednoho klienta připadá jeden pracovník?

0 0
možnosti
IM

I43v85a24n 21M40i18n22á39ř

28. 4. 2020 2:12

Mnohem pravděpodobněji zhoubné zadlužení - nezpůsobí absence eura, ale nezodpovědná a populistická - rozhazovačnost socanů.

6 1
možnosti
Foto

Oboje dohromady. Protože zde platí tzv. "tribecilita prů-švihu", takže ještě nějaký další malér můžeme očekávat.

0 0
možnosti
FL

Prý že: "je tu obrovské riziko, že o české dluhopisy investoři z důvodu nejistoty nebudou mít zájem, zatímco u eurových dluhopisů by toto riziko bylo výrazně menší" - Právě že to není riziko, ale pojistka, která nám nedovolí se zadlužit neomezeně, tak jako se to právě povedlo např. Řecku. Euro bylo přesně to, kvůli čemu Řecko zažívá druhou "ztracenou dekádu" a to je varováním pro nás.

8 1
možnosti
JH

J29i59ř47í 74H25r59b77e24k

27. 4. 2020 22:43

Je to zajímavé, jak někdo může takhle smýšlet, naštěstí už stále větší procento voličů snad vidí, jak omítka jednotné měny praská při snaze kamuflovat sjednocení naprosto odlišných ekonomik a daňových systémů. Není žádoucí se propojovat s těmi, kteří si kupují popularitu rozdáváním z cizího a používají oxymorony jako "povinná solidarita":-/

20 2
možnosti
VH

Vážený příteli, zadlužit se musíme. Jedno, zda v korunách, nebo ve společném podniku v EURO. Perpetuum mobile (resp. perpetuum pecuniam) neexistuje.

Kdopak by za nás - podle Vás - ten schodek platil?

12 0
možnosti
FL

Itálie a Francie se usilují aby to zatáhli Němci. To je ale překvapení, jim se už nechce

3 0
možnosti
AN

A23l74e56š 95N68o56v71á26k

27. 4. 2020 22:21

To je snad dobře, že každý platí své dluhy ze svého.

14 0
možnosti
Foto

Dovolím si ,,mírně" oponovat. Zkuste dle situace devalvovat ojro;-D Nakonec, jeho přijetím byla až definitivně podtrženo ekonomicky i Řecko. Kdyby si nechalo svou drachmu,, MOHLI jí DEVALVOVAT. Bylo by to sice také velmi bolestné, ale mohla opět po čase i posílit. A touto cestou šlo např. Polsko;-)

9 1
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3585x
Předseda občanské iniciativy Euro v Česku. Jedná se o dobrovolnou, nezávislou a neziskovou občanskou iniciativu, jejíž cílem je připravit Česko na přijetí eura prostřednictvím osvěty a aktivní činnosti.

 

Seznam rubrik