Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

;-D;-D;-DKdyby to byla pravda, už dávno tady žereme jenom hlínu.

2 0
možnosti

J96a18n 24P82r20o32k59o85p

7. 1. 2022 9:00

Ten článek je naprostá slátanina, plná nepravd a nesmyslů. Euro je ekonomické zlo, zejména pokud je vnucováno jako hlavní měna státům s velmi rozlišným ekonomickým fundamentem.

5 1
možnosti
Foto

Evropská Unie nám přinesla emisní povolenky, kdy za 1 kWh zaplatíme cca 1 Kč. Při průměrné spotřebě 6200 kWh osobu/rok zaplatíme navíc 62 miliard a dvacet pět haléřů. Díky vyšší ceně elektřiny je Evropské zboží vůči okolnímu světu nekonkurenceschopné.

Evropská Unie vymyslela bionaftu a její povinné přimíchání do té fosilní. Vyšší cenu jsme zaplatili v dražší ceně zboží a nutností upravit dieselové motory na toto špičkové palivo. Což nás stálo x miliard a zboží je nekonkurenceschopné.

Farmáři v jistých částech Evropy dostávají vyšší dotace na podnikání, než ti v ČR, takže jsou jejich produkty dražší.

Evropská unie zavedla kvóty třeba na cukrovou řepu a rozlohu vinic. Vinaři nemohou rozvinout výměry na úroveň Francie. Kvóta na cukrovou řepu nebyla vázána na zemi, ale na podnik, takže si nadnárodní firmy po nákupu a likvidaci českých cukrovarů přenesly kvóty do jiných zemí.

Z Evropské unie dostáváme na dotacích více, než do ní posíláme? Ano, ale zeptejte se, kde mizí dělníci, řidiči kamionů, ... ? Každá dotace je spojena s "prací" armády schvalovacích, kontrolních, účetních pracovníků, na každý vysazený strom je nutné zpracovat projekt a odborný posudek a do finále se dostávají projekty, které sice nemají žádný přínos, ale dají se udělat rychle. Dokážete na halíř spočítat, kolik nás ti lidé stojí a kolik by mohli vyrobit, kdyby nechyběli někde jinde? Kolik peněz se opravdu použije na projekt a kolik jich skončí u někoho v kapse?

P.S. Když sečtu jedno jablko, dvě auta, tři televize a pět prášků do pečiva vyjde mi opravdu 11? Státní dluh jsme si udělali mi sami našim hospodařením, a kolik nás stojí jeho obsluha při našem úroku a kolik Řecko a Itálii při úroku EU? Proč asi EU nezvedne úrok, aby zbrzdilo inflaci? Proč jsou vysoké hypotéky? To souvisí z potřebou peněz, pokud si sami, prostřednictví sociálního státu, sedřeme kůži vysokými daněmi, musíme si na bydlení hodně půjčit a čím více si chceme půjčit, tím jsou peníze dražší.

5 1
možnosti

Zapomel jste na zachody v restauracich, plastve do ulu, balene koblihy, krivost okureka bananu, zarovky, vysavace a narizenei jak vysiko ktera letadla smeji letat.;-D

0 0
možnosti

Doporučuji každému, kdo dychtí po euru, se zahledět do údajů Eurostatu. Tam si může ověřit, jak euro "pomohlo" Slovensku. Nejlépe, když si porovná, jaké byly rozdíly mezi Českem a Slovanskem v okamžiku, kdy Slovensko přijalo euro a jaké jsou dnes.

4 1
možnosti

Takový nesmysl.

Díval jsem se jenom na výpočet transakčních nákladů a ten je postaven na tom, že firma kupuje či prodává EUR za kurs dle kurzovního lístku bank. Maličké firmy možná ano, ale drtivá většina konvertuje s řádově nižšími náklady.

3 1
možnosti

Slovensko prijalo € a konečne dostalo jedinečnú príležitosť prispievať na dlhy krajine, v ktorej bol vyšší priemerný dôchodok než priemerná mzda na Slovensku. Je to známka obrovskej solidarity a o to predsa ide!!!

Napríklad Taliani sú tak solidárni, že od prijatia € radšej ekonomicky nerastú a prispievajú Grécku na splácanie dlhov Nemecku.

A buďme realisti - ČR nespĺňa kritériá na prijatie €. Tieto kritériá vlastne už nespĺňa ani Taliansko, Nemecko, Francúzsko...

10 1
možnosti
Foto

Stále věřím tomu co řekl můj oblíbený ekonom Murray Rothbard o Eurozóně v roce 1989.

https://www.youtube.com/watch?v=tnpfPd-aSoY&ab_channel=REFORMYcz

0 0
možnosti

To uz davno pred nim rikal Charles Babbage.;-D

0 0
možnosti
Foto

J40i54r17i 35C98i46z

6. 1. 2022 16:38

Vite co je na tom nejtrapnejsi? Ze pri vstupu v r.2004 do EU prijala CR zavazek o zavedeni € misto naprosto bezcenne Kc, aby obchodni vymena v EU probihala ve stejnych mene. Jako nespolehlivi se k tomuto zavazku pri vstupu do EU postavilo taky Polsko a Madarsko, jen prekvapive Slovensko zavazek splnilo a Slovaci jsou spokojeni. Polsko a Madarsko je mi uplne ukradene, ale tady jsem ocekaval seriozni jednani a dodrzovani smlouvy. No, nestalo se tak a pravdepodobne asi hned tak nestane. Jen drobne zduvodneni proc jsme jako jiz mnohokrat zklamali. Podle meho pohledu je tento stat rizeny stale prevlecenymi bolseviky (nomenklaturni kadry pred r.89) a ti nemaji zajem se ridit pravidly EU a ECB, protoze by ztratili cast vlivu na ekonomiku a jde jim jen o cerpani € z fondu EU, ktere v prvni fazi pekne rozkradali predevsim clenove osvedcene partaje Modrych ptaku. Heslo: "Evrope to osladime!" bylo dokonale naplneno zlodejinami.

2 6
možnosti
Foto

Kdysi mi můj bankovní asistent vysvětloval, proč čeští politici nechtějí Euro. Mají miliardy v českých korunách a kdyby došlo k přechodu na Euro, tak by s nimi museli na světlo Boží a těžko by se jim vysvětlovalo, jak k takovým sumám přišli. Jak jsem slyšel, tak předávám dál.

3 0
možnosti

Ekonom Hans-Werner Sinn (podle časopisu Bloomberg Markets 50. nejvlivnější ekonom světa) radí Čechům, aby do eurozóny nevstupovali.

https://ekonom.ihned.cz/c1-65667510-euro-je-nepovedeny-projekt

6 1
možnosti

Ted nevim, byl uz pred temi peti lety v duchodu, nebo nebyl?

0 0
možnosti

Na druhou stranu ušetříme za měnovou odluku až se eurosajuz rozpadne.

8 1
možnosti
Foto

Dá se to tušit. Podobně hloupě se mi jevil i socialismus a taky tak dopadnul.

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3585x
Předseda občanské iniciativy Euro v Česku. Jedná se o dobrovolnou, nezávislou a neziskovou občanskou iniciativu, jejíž cílem je připravit Česko na přijetí eura prostřednictvím osvěty a aktivní činnosti.

 

Seznam rubrik