Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

"....Ivan Mikloš slovenský politik, ekonom a ministr financí, který stál u přijetí eura na Slovensku,"8-o

Minister financii pri prijmaní € na Slovensku bol Počiatek, predseda vlády Fico.

0 0
možnosti
Foto

Pane Večeři, existuje jedno České přísloví, které praví: "Dobré zboží se chválí samo". Z vašich blogů čiší křeč, smrdící samochvála a více než podezřelá snaha, vnutit nám tu výhodu stůj co stůj.

Kdyby euro bylo jen výhodou, neměli by ekonomové důvod proti němu vystupovat. Pro koho je platba eurem výhodou, může si zařídit eurový účet a jet v euru až do alejuja. Normální lidi by přechod na euro okradl o ne nepodstatnou část jejich úspor.

0 0
možnosti
Foto

Zajímalo by mne, co znamená provést strukturální změny? Je to další osekání výdajů na důchody a sociální výdaje, které jsou již tak mizerné?

0 0
možnosti
LC

Pohádky o blahodárném vlivu eura na ekonomiku zemí můžete vyprávět těm, kteří neumí číst a nebo si nedokáží najít přehledy Eurostatu. Každý se zde může dočíst, jak se nám Slovensko od přijetí eura "přiblížilo". V nezaměstnanosti, zahraničních investicích, státním dluhu i průměrném platu atd.

1 0
možnosti
ZJ

Jestli Vám to EURO schází, změňte bydliště. Většíně lidí se, do potápějícího TITANIKU nechce.

2 0
možnosti
VV

Ale do potapejiciho se Nemecka a Rakouska jich jezdi tisice pracovat za € rado.:-)

0 0
možnosti
PK

Tak zatím je to takto, máme zde pokrokové a v našem případě zpozdilé země co se týká Eura, ale to podstatné pro eurozónu, nyní asi jde v první řadě o jeho udržení.

Proč, no protože je s ním spojen plán prosperity Německa jako hegemona Evropské unie. Německo musí nějak reagovat na finanční problémy evropských zemí, neboť je samo začíná mít také.

Protože ale nezabrání krachu veřejných financí Itálie, možná ani Španělska, Francie a Belgie, dojde k finanční a bankovní krizi, která nakonec stejně Euro zlikviduje.

Jedině národní měny dokážou účinně stabilizovat domácí inflaci......tož co třeba takto...:-)

0 0
možnosti
ZZ

Už dávno se mluvilo likvidaci USD - k vůli zadlužení USA - a nic z toho se nestalo. S Eurem to bude asi zrovna tak.

Je asi úplně jedno čím platíme, jestli USD, Eurem, či Švýcarským frankem, nebo Australským dolarem ....

Záleží asi jen na směném kurzu, jaký bude platný pro směnu Kč na Euro. Pokud koruna zpevní na cca 20 kč / Euro, tak se nic tak zásadního nestane.

Pouze vývozci hořce zapláčí, protože budou za své výrobky a služby inkasovat výrazně méně. Dovozců se změna naopak vůbec nedotkne a ti budou jásat radostí.

:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3585x
Předseda občanské iniciativy Euro v Česku. Jedná se o dobrovolnou, nezávislou a neziskovou občanskou iniciativu, jejíž cílem je připravit Česko na přijetí eura prostřednictvím osvěty a aktivní činnosti.

 

Seznam rubrik