Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SS

já sice tomuto blogu nerozumím, ale už vím, co znamená Kdo chce psa bít...mimochodem, kdo nutí čerpat všechny zdroje na úkor kvality? proč nemůže část zůstat nevyčerpaná? kvůli volbám? líbí se mi, že hordy expertů hledají pro a proti, a pak přijde státní úředník a zavede euro kvůli tomu, že ho už nebaví mít dvě peněženky. tak na ty služebky nejezděte

1 0
možnosti
Foto

Vyjednávání o víceletém finančním rámci EU je složité a politické. Pokud si Česko chtělo zachovat podobný objem finančních prostředků jako mělo v letech 2014 - 2020 i pro programové období 2021 - 2027, těžko by obhajovalo před dalšími 27 zeměmi (a především mezi čistými plátci do rozpočtu EU) opodstatněnost svého požadavku s nedočerpanou alokací z předchozího období, protože by to ostatní země nepodpořily a řekly by, že Česko není schopné alokovat tolik peněz. Já osobně nejsem zastánce kvantity před kvalitou a jasně to v tom článku píšu. Pokud Vás zajímá cokoliv dalšího z fungování hospodářské politiky EU, napište, rád se s Vámi podělím.

0 0
možnosti
JR

J92a34n 17R52á45ž

8. 2. 2021 18:50

Této větě v článku " A euro není jen o tom, že nám usnadní cestování, ale celkově zvýší naší životní úroveň" jsem se nejprve od srdce zasmál, neb jsem ji považoval za vtip. Jak jsem pak poznal, že to autor myslí vážně, polil mne nad studený pot. Rv

3 0
možnosti
Foto

J52i70r68i 92C58i69z

8. 2. 2021 11:27

Vazeny autore, i kdybyste napsal tisic logickych duvodu k prijeti €, tak tady neuspejete. EU je neco jako USA s 50ti staty, ktere samozrejme maji jednotnou svetovou menu $ a nikoho by nenapdlo vymyslet neco jineho. € je druha svetova mena slouzici k ekonomickym transakcim, zatimco Kc je naprosto bezvyznamne platidlo. Celkem s Vami ve vsem souhlasim, jen s kritikou R-U nemohu, protoze historie dava zcela jine dukazy. Kralovstvi Bohemia se stalo nejuspecnejsi prave v dobe cca 400 let panovani Habsburgu, coz jasne dokazuji kulturni pamatky a taky nebyvaly hospodarsky rozvoj po znicujicim radeni husitu. Navic jsme patrili mezi evropske mocnosti (Francie, Prusko, Rakousko), ktere urcovaly beh dejin. Po rozpadu R-U jsme byli jen maly statecek z mnoha v Evrope a zatim to tak zustava.

1 1
možnosti
Foto

Děkuji za komentář. Nevykládejte si tu větu jako kritiku R-U, nýbrž jako vyjádření pochopení nad emocemi kolem vlastní československé měny.

0 0
možnosti
Foto

Jenže já s EU nechci mít společného vůbec nic, euro ze všeho nejméně.

6 1
možnosti
JR

J30a77n 80R65á17ž

8. 2. 2021 19:21

S vyjímkou volné výměny zboží a služeb bych také vše společné s EU nejraději vymazal. I ten Schnegen bych oželel.

O zavedení Eura u nás se snad už ani seriozní debata nikde nevede a je to téma debat jen u eurounijních snílků.

1 0
možnosti
FL

Hezky jste uvedl argumenty pro přijetí, zapomněl jste na argumenty proti:

https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=765048

5 1
možnosti
JH

A to jste snad od jakéhosi prezidenta neziskovky čekal?

1 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3585x
Předseda občanské iniciativy Euro v Česku. Jedná se o dobrovolnou, nezávislou a neziskovou občanskou iniciativu, jejíž cílem je připravit Česko na přijetí eura prostřednictvím osvěty a aktivní činnosti.

 

Seznam rubrik