Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J87a60n 26R89á33ž

30. 4. 2020 9:40

Vaše nadšení Eurem Vám nikdo nebere. Naštěstí ho nesdílí převážná většina občanů a politici ví, že veřejně se hlásit k přijetí Eura v dohledné době je politickou sebevraždou. Přejití na Euro tak v ČR nehrozí.

0 0
možnosti

No já nevím, jsem naprostý laik a třeba kecám. Ale nedávno opustila EU Británie a tato krize IMHO dost rozkolísá celou EU - tím pádem i eurozónu. Někteří Italové třeba teď chtějí z EU také pryč. Takže se může stát, že Euro nebude tak dobrá měna, jak tu přednášíte.

A že si zaplatíme vlastní dluhy - a kdo jiný by to měl dělat?

4 0
možnosti

IF DE=EU

UNTIL VALID(EU,DE,EUR)=TRUE

CZ=EUR

CZ=EU

OTHERWISE SKIP EXIT EU

LOOP

:EXIT EU

CZECH=CZK

CZECH#EU

END IF

0 0
možnosti
Foto

J85i87r22i 53C33i90z

28. 4. 2020 11:58

Vazeny autore blogu, dovolim si Vas mirne opravit, protoze 300miliard je cca 1/5 rocniho statniho rozpoctu (prijmy tvori kolem 1,6bilionu). Jinak s € mate pravdu, nejen ze jsme pri prijeti do EU podepsali zavazek jeho zavedeni (vladl zde "demoblok"), ale predevsim vsechny obchody s ostatnimi staty se deji ve svetovych menach tzn. € a $. ANO je u moci od r.2017 a nevim, zda ted je vhodna doba na jeho zavedeni z duvodu nakladu s tim spojenych. I v socialismu platilo, ze v ramci RVHP byla oficialni mena rubl a v pripade nejakeho importu ze Zapadu se platilo v $. Kdyz jede nas turista treba do Chorvatska, tak pokud by neco chtel platit v korunach Chorvati by si mysleli, zda nespadl z visne. Korunove papirky ho vubec nezajimaji za ne si nic nekoupi. Stejne je to v pripade, ze napr. do CR prijede Bulhar a chtel by nekde platit v leva, to by mu urcite neproslo. Ale to tady mistnim diskuterum tezko vysvetlite, jim se dostalo velke masaze od ruznych "expertu" a nasledne medii. Jsem presvedceny, ze nasi byvali spoluobcane ze Slovenska dostanou z eurozony mnohem vetsi podporu nez CR je vubec schopna zvladnout. A vsiml jsem si, ze ted zde jezdi Slovaci casteji nakupovat, dostanou za svoje € vic ceskych korunek.

0 0
možnosti

A kdepak vezme Eurozóna na podporu svých robátek? Že by ze vzduchu?

0 0
možnosti

Boze to jsou blaboly. Podivejte kam doslo s Eurem Recko, Italie, Spanelsko, Portugslsko, ... , Euro je vyhodne predevsim pro Nemecko, pro nas rozhodne ne! A v pripade Eurovych dluhopisu ruci cela eurozona za dluhy Recka, Italie, ... , o to Vam jde? Aby v pripade krachu Italie, pripadne Spanelska a opetovnem krachu Recka jsme se mohli take podilet?

7 3
možnosti
Foto

Klid, nemůžeme ztratit nic jiného, než své dluhy!

Až se toho chopí IVK, šéf navrhne supernulu a jsme z toho venku! ;-D

0 1
možnosti
Foto

Já nevím, ale pořád mi z toho vychází, že je lepší platit vlastní dluhy vlastní korunou, než cizí dluhy eurem...

11 0
možnosti

ještě lepší je platit korunou jen vlastní dluhy, než se skládat na dluhy jiných - což ovšem nastane

3 0
možnosti

Snažil jste se. Jen jste si pomýlil dvě věci dohromady. Jsem pro EU, ne pro euro. Koruna nám pomáhá hlavně v kritických dobách. Váš názor vyznívá poněkud komunisticky. Váš pohled - kdybychom byli v eurozóně, někdo by za nás dluhy zaplatil. Někdo. Proč Německo a další státy nechtějí podpořit jednotné EU dluhopisy??

2 0
možnosti

nepomáhá,koruna se veze s dolarem a samozřejmě i částečně s eurem

Vlastní měna má jedinou výhodu,umožňuje intervenovat,ale nevýhodou jsou transformační náklady

Podniky které participují na zahraničních trzích stejně vnitřně jedou eura...

0 0
možnosti

Myslím, že virová krize má jednu jedinou kladnou stránku:

Euro nemůžeme přijmout i kdybychom chtěli.

Díky zadlužení nebudeme plnit Maastrichtská konvergenční kritéria.

Ale nic si z toho nedělejte a propagujte Euro dál - když je za to někdo ochoten vám platit...

6 2
možnosti
Foto

Euro nepropaguji, proč taky. Euro žádnou propagaci nepotřebuje, platí s ním téměř celá Evropa a to mluví samo za sebe. Já osobně věřím Euru mnohem více než české Koruně, ale nikomu to nevnucuji.

3 0
možnosti

Vzhledem k tomu že zisky zahranicni společnosti tahaly ze svých poboček v ČR pěkně k matce domů pochybuji že to bude jinak

2 0
možnosti

Libore, na to mají úplné právo - podobně jako by jste investoval Vy. Tak, či onak se nic neděje banky financemi překypují. Problém je jinde - Chybí nám projekty a kapacity. Excelovská tabulka - Plán Národních investic je úsměvná - Podobně jako by jste zvolal - "Kdo chce, co chce" ? Sepsal by jste to a ještě cosi do Objednávky přidal - Můj návrh, sejdeme se v nové hale Martiny Sáblíkové a tam si o tom pokecáme ! Kdy ? Pochopitelně přijedu Rychlovlakem, nebo dokonce připluji do Kanále ! Či se vydám novými Dálnicemi ? ...:-)

1 0
možnosti

Dobu hojnosti - určují termíny blížících se voleb. Klasika, potřebné reformy - škrty se dělají v počátku mandátu, pak se již jenom utrácí a korumpuje. Čím blíže volbám - tím bude lépe ! Současná Vláda to vyšperkovala tak, že volby jsou pořád ! Investice do potřebného, (infrastruktura) - mizerné - Investice do vlastního voličstva - Hojné ! V dobách růstu HDP to ještě nějak šlo - Půjde to i nyní - Dluh. I členové Vlády četli školskou básničku o - "Dluh, zlý druh - z mísy ujídá" ! Pak následuje ta "Dědova mísa". No, já řešení mám ! Skupuji ceniny - Stravenkové, barevné papírky Sodexo! Tvrdím, že budou mít větší hodnotu jako 1 Kč. Doporučuji ! Budou padat hvězdy a naše měna, inflace - Něco si přejme ! A tak nám bude lépe ... :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3585x
Předseda občanské iniciativy Euro v Česku. Jedná se o dobrovolnou, nezávislou a neziskovou občanskou iniciativu, jejíž cílem je připravit Česko na přijetí eura prostřednictvím osvěty a aktivní činnosti.

 

Seznam rubrik